Πολιτική

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ως κοινωνικό παραισθησιογόνο…

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ως κοινωνικό παραισθησιογόνο…
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν ένα γερό αναλγητικό. Ένα παραισθησιογόνο. Μας το σέρβιραν από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες και ήταν σαν να μας έριξαν μια κουρτίνα που τα σκέπασε όλα.

Tώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας γύρισε στο κελί του τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους; Πώς να το κάνουμε. Ο Κουφοντίνας ήταν ένα γερό αναλγητικό. Ένα παραισθησιογόνο. Μας το σέρβιραν από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες και ήταν σαν να μας έριξαν μια κουρτίνα που τα σκέπασε όλα.

Μια κυβέρνηση που πουλάει όπλα σε εμπόλεμους με μεσάζοντες. Μια αντιπολίτευση που παραπατάει γιατί θέλει η ίδια να εφαρμόσει τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μια κεντροαριστερά που εκλέγει αρχηγό για κόμμα που δεν υπάρχει. Κι άλλα πολλά. Κάνει παρέλαση στις οθόνες ο Κουφοντίνας και ο δολοφόνος της εφοριακού και απουσιάζει ο πολύς κ. Ντάισεμπλουμ. Ο πρόεδρος του Γιούρογκροπ που δήλωσε ορθά-κοφτά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ότι τα «προγράμματα» που επέβαλαν οι εταίροι-δανειστές, τα μνημόνια δηλαδή, ήταν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Έτσι το είπε ορθά-κοφτά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να ξεσηκωθούν και οι πέτρες δεν κουνήθηκε φύλλο. Άκρα του τάφου σιωπή από τα λαλίστατα κόμματα του μνημονιακού τόξου της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης. Μιλάμε για ένοχη σιωπή. Ποιος να μιλήσει άραγε. Ο Γιώργος Παπανδρέου που ως πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που έβαλε την υπογραφή του στο μνημόνιο και μας έδεσε χειροπόδαρα. Ο Σαμαράς που δεν το ψήφισε λέγοντας σαν αντιπολίτευση ότι τα μνημόνια είναι καταστροφική συνταγή αλλά όταν έγινε πρωθυπουργός μεταμελήθηκε στα σκαλοπάτια της Μέρκελ και μετά υπόγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Ο Τσίπρας που έλεγε τότε αυτά που είπε τώρα ο Ντάισεμπλουμ αλλά έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που έβγαλε τον σκασμό για όσα είπε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. Χαμένος μέσα στην μνημονιακή υποταγή, συνθηκολογημένος και άνευρος κατάπιε αμάσητα τα λόγια του Ντάισεμπλουμπ και ψάχνει να βρει τις offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη για να μας πείσει ότι ο Κυριάκος είναι χειρότερος από τον Τσίπρα. Μια πολιτική ξεφτίλα απλώνεται πάνω από την λεηλατημένη και τρομοκρατημένη κοινωνία που θέλουν να την καλέσουν να ψηφίσει αύριο με την λογική του μικρότερου κακού.

Το μεγάλο κακό, οι πολιτικές που διαιωνίζουν την κρίση θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ανενόχλητα. Και όταν οι αρχιτέκτονες των μνημονίων και οι εγχώριοι υποτελείς τους ξεσκεπάζονται θα μας δίνουν να καταναλώσουμε λίγο Κουφοντίνα για να μας κρατούν άβουλους και κοιμισμένους. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διασώθηκαν με λεφτά των Ελλήνων. Όχι όλων των Ελλήνων. Αυτών που αποτελούν τα σίγουρα φορολογικά υποζύγια. Αυτών που έχασαν τις δουλειές τους και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την όποια περιουσία τους από τις τράπεζες τις οποίες έσωσαν με τα δικά τους λεφτά. 

Είναι οι Έλληνες που αύριο-μεθαύριο οι πανηγυρζτήδες της εξουσίας θα τους μιλάνε για την ανάπτυξη που ήρθε επειδή θα βρίσκουν ενδεχομένως δουλειά με τρακόσια πενήντα ευρώ. Κάποιοι άλλοι «Έλληνες» με γεμάτα πορτοφόλια και λεφτά καλά κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους θα εξακολουθούν να την περνούν ζωή και κότα εις υγείαν των κορόιδων που για να είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν τέτοια θα τους δίνουν να καταναλώσουν λίγο Κουφοντίνα ακόμα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments