Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρία, ουρές και ελάχιστα μηχανήματα στους σταθμούς του Μετρό (pics)

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρία, ουρές και ελάχιστα μηχανήματα στους σταθμούς του Μετρό (pics)
Μετά από την ταλαιπωρία της χθεσινής 24ωρης απεργίας στο Μετρό, οι ουρές και η ασυνεννοησία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο επέστρεψαν στους σταθμούς.

Ελάχιστα είναι τα αυτόματα μηχανήματα στους σταθμούς του Μετρό που εκδίδουν το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να είναι αναπόφευκτη.

Στον σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος, όπου έχουν ήδη κλείσει οι μπάρες, τρεις ουρές είχαν δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί μπροστά από τα ισάριθμα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, των οποίων η χρήση φαίνεται να δυσκολεύει όλες τις ηλικίες. Ταυτόχρονα, φοιτητές και ηλικιωμένοι περίμεναν στο εκδοτήριο του σταθμού, καθώς μόνο από εκεί μπορούν να προμηθευτούν τα μειωμένα εισιτήρια.

Τόσο στον Άγιο Αντώνιο όσο και στους σταθμούς στο Αεροδρόμιο, τον Ελαιώνα και τη Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου επείδη έχουν κατέβει οι μπάρες, η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού συνεχίζεται αμείωτη. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη αναμένεται να πέσουν οι μπάρες και στον Άγιο Δημήτριο. Πρόκειται για έναν από τους σταθμούς του μετρό με τη μεγαλύτερη κίνηση, καθώς αποτελεί και σταθμό μετεπιβίβασης από το τραμ.

Μεγάλη πληγή είναι η έλλειψη στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων. Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους πολίτες στην αγορά των πολλαπλών εισιτηρίων, παρά το γεγονός ότι οι αυτόματοι πωλητές δεν εκδίδουν εκπτωτικά εισιτήρια (0.60 ευρώ) ενώ δεν δέχονται ούτε χαρτονομίσματα π.χ των 20 ευρώ για όσους επιθυμούν να αγοράσουν το ενιαίο εισιτήριο του 1,40 ευρώ. Το επιχείρημα μάλιστα είναι ότι δεν μπορούν να δώσουν τόσα ρέστα 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχουν εγκατασταθεί 300 αυτόματοι πωλητές. Ωστόσο οι πολίτες παραπονιούνται ότι υπάρχουν σταθμοί που λειτουργεί μόνο ένα καινούριο μηχάνημα όπως π.χ. της Αγίας Παρασκευής. Την ίδια ώρα, η ανταλλαγή των παλιών με τα νέα εισοτήρια μπορεί να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments