Ελλάδα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Ίδρυμα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Ίδρυμα
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απέστειλε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, το πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΝΕΔΙΒΙΜ) για την περίοδο 2011-2017.

Εκτός αυτού, όμως όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο, ο κ. Γαβρόγλου έδωσε εντολή στον γ.γ. του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, να διενεργήσει τον προβλεπόμενο από το νόμο διοικητικό έλεγχο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Το Ίδρυμα βρίσκεται σε κατάληψη επί τρεις εβδομάδες από φοιτητές που φιλοξενούνται στις εστίες των πανεπιστημίων. Οι φοιτητές θέτουν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, όπως την παροχή νερού στα δωμάτια αλλά και το ζεστό νερό ή την θέρμανση, που στην καθημερινότητα τους, δεν είναι αυτονόητα.

Μεταξύ των καταγγελιών φοιτητών δε, αναφέρονται και οι περιπτώσεις νέων που βρέθηκαν σε πανεπιστήμια της επαρχίας να κοιμούνται μέσα σε ντουλάπια, ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλλεται ότι συμβάσεις με προμηθευτές και συνεργεία που αφορούν τις φοιτητικές εστίες έχουν λήξει ή οδεύουν προς λήξη. Παράλληλα και τα δημόσια ΙΕΚ που έχουν να αντιμετωπίσουν νέα νομοθεσία για την εύρεση προμηθευτών απειλούνται με οικονομική ασφυξία χωρίς να μπορούν όλες αυτές τις μέρες να συνεννοηθούν με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τον αρμόδιο φορέα για τη χρηματοδότησή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments