Υγεία

Ζεστό νερό: Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό αν πίνετε ένα ποτήρι κάθε μέρα

Ζεστό νερό: Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό αν πίνετε ένα ποτήρι κάθε μέρα
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ζεστό νερό και συγκεκριμένα η κατανάλωσή του με άδειο στομάχι καθημερινά ωφελεί το πεπτικό σύστημα και ενισχύει την αποβολή των τοξινών που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό.

Σύμφωνα με το medicalnewstoday.com, τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό είναι πολλά και θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η υγεία σας.

1. Καλύτερη πέψη

Όταν ένα άτομο δεν πίνει αρκετό νερό, το λεπτό έντερο απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του νερού, που καταναλώνεται από ό,τι τρώτε. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την κίνηση του εντέρου.

2. Αποτοξίνωση του οργανισμού

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποτοξινωθεί. Όταν το νερό είναι αρκετά ζεστό, ώστε να αυξήσει την εσωτερική θερμοκρασία σώματος ενός ατόμου, μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση. Ο ιδρώτας αποβάλλει τις τοξίνες και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων της επιδερμίδας.

3. Βελτιωμένη κυκλοφορία αίματος

Το ζεστό νερό είναι αγγειοδιασταλτικό. Αυτό σημαίνει ότι διευρύνει την διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν και να μειώσουν τον πόνο.

4. Απώλεια βάρους

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος. Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο ότι το νερό αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. Το νερό βοηθάει, επίσης, το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και απομακρύνει τα απόβλητα.

5. Μειωμένος πόνος

Το ζεστό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία και μπορεί επίσης να βελτιώσει τη ροή του αίματος, ιδιαίτερα στους τραυματισμένους μύες. Καμία έρευνα δεν συνδέει άμεσα την κατανάλωση ζεστού νερού με την ανακούφιση από τον πόνο.

6. Καταπολεμά το κρυολόγημα και βελτιώνει την υγεία των ρινικών κόλπων

Η θερμότητα που εφαρμόζεται στα ιγμόρια μπορεί να μετριάσει την πίεση που προκαλείται από κρυολογήματα και ρινικές αλλεργίες. Ο ατμός επίσης βοηθά στην αποσυμφόρηση των ιγμορίων.

7. Να πίνετε καφέ και τσάι

Όταν αναμειγνύεται με καφέ ή τσάι, το ζεστό νερό μπορεί να προσφέρει επιπλέον οφέλη για την υγεία. Ο καφές και το τσάι με καφεΐνη μπορούν να αφυδατώσουν το σώμα, ειδικά σε υψηλές δόσεις, αλλά προσφέρουν επίσης κάποια οφέλη για την υγεία.

8. Μειώνει το στρες

Ένα καταπραϋντικό φλιτζάνι ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει με το άγχος και το στρες. Μια παλαιότερη έρευνα έδειξε, ότι η κατανάλωση θερμών υγρών, όπως το τσάι και ο καφές, θα μπορούσε να μειώσει το στρες και να μειώσει τα συναισθήματα άγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments