Ελλάδα

Αποχή: Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου εκτός καθηκόντων οι εργαζόμενοι στα υποθηκοφυλακεία

Αποχή: Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου εκτός καθηκόντων οι εργαζόμενοι στα υποθηκοφυλακεία
Τη συνέχιση της αποχής έως και την Παρασκευή 5/1/2018 όποτε και θα εξετασθεί εκ νέου η συνέχιση της, αποφάσισε η Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος.

Η Ένωσή των υποθηκοφυλάκων αποφάσισε να συνεχίσει τη αποχή της προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη σύσταση του Οργανισμού Κτηματολογίου.

Επισημαίνει παράλληλα "την ακραιφνή αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου, αλλά και την παντελή έλλειψη κάθε προοπτικής εύρυθμης λειτουργίας του προτεινόμενου φορέα που θα επιφέρει ανυπολόγιστη αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και θα δυναμιτίσει κάθε πρόοδο στο έργο της κτηματογράφησης της χώρας".

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε στις 20.12.2017 και με πλήθος αρνητικών σχολίων η εκπληκτικά σύντομη – διάρκειας μόλις έξι (6) ημερών και ακριβώς πριν τις εορτές των Χριστουγέννων- δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη σύσταση του Οργανισμού Κτηματολογίου.

Η Ένωσή μας εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της τόσο επί της αρχής όσο και επί καθενός από τα προτεινόμενα άρθρα, επισημαίνοντας την ακραιφνή αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου, αλλά και την παντελή έλλειψη κάθε προοπτικής εύρυθμης λειτουργίας του προτεινόμενου φορέα που θα επιφέρει ανυπολόγιστη αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και θα δυναμιτίσει κάθε πρόοδο στο έργο της κτηματογράφησης της Χώρας.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, πρωτίστως για την οριστική αποκοπή της καταχώρισης εμπραγμάτων δικαιωμάτων από τις δομές της Δικαιοσύνης, την πλήρη υποβάθμιση του νομικού χαρακτήρα του Κτηματολογίου και την άνευ προηγουμένου απαξίωση όλων των εμπλεκομένων νομικών επαγγελματιών, οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες, δια του Δ.Σ. της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, αποφασίσαμε τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά μας από την Πέμπτη 28.12.2017 έως και την Παρασκευή 5.1.2018, όποτε και θα εξετασθεί εκ νέου η συνέχιση της αποχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments