Τεχνολογία

Mark Zuckerberg: Για λογοκρισία ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης

Mark Zuckerberg: Για λογοκρισία ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της λογοκρισίας, ο αμερικανικός κολοσσός του Δικτύου, Mark Zuckerberg καλείται την Πέμπτη ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για να απολογηθεί για το κλείσιμο λογαριασμού ιδιώτη που είχε αναρτήσει φωτογραφία του πίνακα του Γκυστάβ Κουρμπέ «Η προέλευση του κόσμου».

Μήπως το Facebook συγχέει την τέχνη με την πορνογραφία; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να δώσει απαντήσεις ο Mark Zuckerberg ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης. 

Η υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση αγωγής από Γάλλο εκπαιδευτικό που κατηγορεί το Facebook ότι απενεργοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό «χωρίς προειδοποίηση και αιτιολογία», στις 27 Φεβρουαρίου 2011.

Το κλείσιμο του λογαριασμού έγινε μετά την ανάρτηση στον τοίχο του του περίφημου πίνακα του Κουρμπέ που παριστάνει ένα γυναικείο αιδοίο, υπό μορφήν φωτογραφίας που παρέπεμπε σε link με την ιστορία του έργου.

Ο εκπαιδευτικός δημοσίευσε την φωτογραφία λίγες ημέρες μετά την ίδια περιπέτεια που συνέβη στον Δανό καλλιτέχνη Φρόντε Στάινικε (Frode Steinicke). 

Τότε το Facebook είχε εξηγήσει ότι οι κανόνες λειτουργίας του απαγορεύουν το γυμνό, αλλά, τελικά, προχώρησε στην επανενεργοποίηση του λογαριασμού του Δανού καλλιτέχνη, χωρίς όμως τη φωτογραφία του πίνακα του Κουρμπέ.

Στις 4 Οκτωβρίου 2011, ο Γάλλος εκπαιδευτικός προσέφυγε στη δικαιοσύνη απαιτώντας από το Facebook την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments