Διεθνή

Ταϊβάν: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσε ξενοδοχείο, τουλάχιστον 2 νεκροί (pics)

Ταϊβάν: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσε ξενοδοχείο, τουλάχιστον 2 νεκροί (pics)
Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με πολύ μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε στην Ταϊβάν. Από τον σεισμό κατέρρευσε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Ταϊβάν είχε εστιακό βάθος που υπολογίζεται στο 1 χιλιόμετρο. 

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Χούα-λιεν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Άλλη μια σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί την Κυριακή σε κοντινή απόσταση. 

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση δύο νεκροί, περισσότεροι από 100 τραυματίες και πέντε καταρρεύσαντα κτίρια ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού της Ταιβάν.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα «ρηχός», προερχόμενος από βάθος μόλις 1 χιλιομέτρου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ (USGS), ενώ σημειώθηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Χουαλιέν.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει και τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι άλλο ένα ξενοδοχείο έχει επίσης υποστεί καταστροφές, χωρίς να γίνεται λόγος, επί του παρόντος, για θύματα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναφέρει ότι μια γέφυρα στην πόλη Χουά-λιεν, στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments