Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της εταιρείας-κολοσσού, ΑECOM

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της εταιρείας-κολοσσού, ΑECOM
Παγκόσμια φήμη και εμπειρία στην ανάληψη πρότζεκτ παρόμοιων με εκείνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε μέσω της δήλωσής του τους τρεις ”συμπαίκτες” του από το εξωτερικό για το πρότζεκτ που περιλαμβάνει την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, με το όνομα της AECOM να ξεχωρίζει.

Η AECOM μετρά περίπου τρεις δεκαετίες παρουσίας στον επενδυτικό χώρο και τις κατασκευές (ιδρύθηκε το 1990), έχοντας «απλώσει» ανά τα χρόνια τις δραστηριότητές της εκτός ΗΠΑ, διαθέτοντας γραφεία σε Ευρώπη (Αγγλία), Ρωσία, Ασία, στην Αυστραλία αλλά και το Άμπου Ντάμπι.

Το εν λόγω fund συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, σε πρότζεκτ όπως η κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και της Ιονίας Οδού. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πρότζεκτ ανέγερσης γηπέδων όπως το «Barclays Center» των Μπρούκλιν Νετς (ΝΒΑ) αλλά και το «ΑΤ & Τ Stadium» που είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν τη διεξαγωγή του All Star Game του ΝΒΑ και χρησιμοποιείται για αγώνες ράγκμπι.Πέραν τούτου, έχει αναλάβει έργα όπως το Etihad Towers στο Αμπού Ντάμπι, την αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου του Λος Άντζελες αλλά και στο Freedom Tower, τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εταιρεία-κολοσσό που «κεφαλαιοποιεί» τη συμμετοχή της σε άκρως σημαντικά πρότζεκτ, γεγονός που φαίνεται και από τα έσοδά της, τα οποία έφτασαν τα 18.7 δις δολάρια το 2017, πιστοποιώντας την εξαιρετική φήμη της στον χώρο με τη διάκριση της «πιο θαυμαστής εταιρείας του κόσμου» από το περιοδικό Fortune.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments