Τεχνολογία

Σπυρίδων Μπάκας: Αναπτύσσει αλγόριθμους με σκοπό τη βελτίωση της διάγνωσης του καρκίνου

Σπυρίδων Μπάκας: Αναπτύσσει αλγόριθμους με σκοπό τη βελτίωση της διάγνωσης του καρκίνου
Ο Σπυρίδων Μπάκας είναι ερευνητής στο Τμήμα της Βιοϊατρικής Ανάλυσης Εικόνων (SBIA) και στο Κέντρο Βιοϊατρικής Ανάλυσης Εικόνων (CBICA), Τμήμα Ακτινολογίας, της Ιατρικής Σχολής Perelman, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι επίσης, Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Kingston της Αγγλίας.

Ο Σπυρίδων Μπάκας ζει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ κατάγεται από την Πάτρα. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή υπολογιστικών αλγορίθμων σε ογκολογική απεικόνιση, με σκοπό τη βελτίωση της αξιολόγησης, της ποσοτικοποίησης και της διάγνωσης του καρκίνου.

Ασχολείται επίσης, με τη ραδιογενωμική έρευνα, όπου οι συσχετισμοί μεταξύ των ποσοτικών χαρακτηριστικών απεικόνισης και των γονιδιωματικών πληροφοριών, οδηγούν σε εξαιρετικά ακριβείς βιοδείκτες απεικόνισης, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μοντέλα θεραπείας προσαρμοσμένα σε ατομική βάση για κάθε ασθενή.

Σπούδασε Computer Science (Network Communications) στο Πανεπιστήμιο Kingston. Έκανε το μεταπτυχιακό του (Vision, Imaging and Virtual Environments) στο Πανεπιστημιακό Κολεγίου του Λονδίνου και το διδακτορικό του (Medical Image Computing & Analysis) στο Πανεπιστήμιο Kingston.

Έχει δημοσιεύσει σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις όπως: First Prize in the MICCAI-BRATS 2015 Challenge, Best Clinical Research Presentation, Best Poster Award, Fully Funded Ph.D. Studentship και Second Prize for Best Poster Presentation.

Πηγή: ellines.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελευθέριος Μυλωνάκης: Ο Έλληνας ερευνητής που ανακάλυψε ένα νέο αντιβιοτικό

Πέτρος Μπένιας: Ο Έλληνας επιστήμονας στην ομάδα που ανακάλυψε το νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα Η NASA μας καλεί σε αποστολή που θα «αγγίξει» τον Ήλιο Απρόσμενο: Ανακαλύφθηκε ο πρώτος γαλαξίας χωρίς σκοτεινή ύλη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments