Διεθνή

Κρεμλίνο για ΗΠΑ: “Αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα για τα χημικά στη Συρία”

Κρεμλίνο για ΗΠΑ: “Αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα για τα χημικά στη Συρία”
«Βλέπετε τη μη εποικοδομητική θέση που έχουν υιοθετήσει διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους «ότι αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα» στο θέμα της χημικής επίθεσης που αποδίδεται στο συριακό καθεστώς στην Ντούμα, στην περιοχή της ανατολικής Γούτα.

«Βλέπετε τη μη εποικοδομητική θέση που έχουν υιοθετήσει διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αρνούνται να αντικρύσουν κατάματα την πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε πως «κανείς ανάμεσά τους δεν μιλάει για την ανάγκη να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα».

«Το να κάνουν συμπτύξεις και να απαγγέλλουν ετυμηγορίες χωρίς καμία έρευνα είναι μια παλιά παράδοση» των Δυτικών, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως αν και η απειλή μιας ισχυρής αντίδρασης της Ουάσινγκτον «μειώνει βεβαίως το περιθώριο ελιγμών για τις διπλωματικές προσπάθειες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να σταματήσει την ενεργό εργασία της στη διπλωματική σφαίρα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Μπογκντάνοφ δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει απειλή μιας αντιπαράθεσης στη Συρία που θα οδηγούσε σε μια στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπογκντάνοφ είπε πως υπάρχουν «επαφές εργασίας» ανάμεσα στη Ρωσία και αξιωματούχους των ΗΠΑ για τη Συρία και πως πιστεύει ότι θα υπερισχύσει η κοινή λογική.

«Καλούμε τους Δυτικούς να αποκηρύξουν την πολεμική ρητορική», δήλωσε χθες βράδυ στον ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποιώντας για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση ένοπλης δράσης της Δύσης και λέγοντας πως σύμφωνα με τη Μόσχα «δεν υπήρξε χημική επίθεση» στην Ντούμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρετανία: Διέφυγε τον κίνδυνο ο Σκριπάλ

Υπόθεση Σκριπάλ: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε η Ρωσία

Yπόθεση Σκρίπαλ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για τις τυχόν κυρώσεις μετά την υπόθεση Σκριπάλ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments