Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Το ερώτημα του Λοβέρδου στην κυβέρνηση για τις γαλλικές φρεγάτες
Το ερώτημα του Λοβέρδου στην κυβέρνηση για τις γαλλικές φρεγάτες | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία συμφωνία για δανεισμό φρεγατών προς την Ελλάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν είναι αλήθεια τα περί δανεισμού ή αν »πρόκειται για ένα ακόμη ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος:

»Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Κουβέλης είχε εξαγγείλει με περισσή βεβαιότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ την χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών, τις οποίες μάλιστα θα παραλαμβάναμε πολύ σύντομα.Επιφυλαχτήκαμε να πάρουμε θέση ως υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα. Η γενική μας αρχή ωστόσο είναι ότι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας αποτελεί πάγια υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης».

Στην συνέχεια τόνισε: »Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όμως καμία σχετική απόφαση δεν λήφθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.Και εντελώς προσφάτως πληροφορηθήκαμε εξ απολύτως αρμοδίων χειλέων οτι η παραπάνω εξαγγελία στερείται ουσιαστικού περιεχομένου τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

»Το ερώτημα που προκύπτει είναι συγκεκριμένο και η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

Θα προστεθούν οι γαλλικές φρεγάτες στο αμυντικό οπλοστάσιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ή πρόκειται για ένα ακόμη ευτελές και ανεύθυνο πυροτέχνημα;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 10 "αντάρτες" βουλευτές

Σκιές στο deal Ελλάδας – Γαλλίας για τις φρεγάτες

Ετικέτες: 


2018