Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / Δήλωση έκπληξη Σπανούλη για τον Ολυμπιακό
Δήλωση έκπληξη Σπανούλη για τον Ολυμπιακό | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανίστηκε πικραμένος μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Final Four, δεν παρέλειψε όμως να παραδεχθεί ότι η Ζαλγκίρις Κάουνας προκρίθηκε δίκαια σε βάρος της ομάδας του.

Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων έδωσε ένα ελαφρυντικό στους Πειραιώτες για τον αποκλεισμό, επισημαίνοντας τον ρόλο που έπαιξαν οι πολλοί τραυματισμοί αποακαλώντας την ομάδα "νοσοκομείο". Πάντως,, "πέταξε" και μία αινιγματική ατάκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχουν μόνο οι τραυματισμοί που γράφετε εσείς, είναι κι άλλα", δίχως να διευκρινήσει κάτι περαιτέρω.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Και βέβαια άξιζε να πάει στο Final 4 η Ζαλγκίρις. Το σύστημα είναι δίκαιο, ήταν σε καλύτερη φόρμα από εμάς. Και εμείς το έχουμε καταφέρει αυτό παλιότερα. Αυτή τη φορά η Ζαλγκίρις έπαιξε καλύτερα. Στις τρεις νίκες, πάντα νικάει ο καλύτερος. Αποτύχαμε στο στόχο μας, να πάμε στο Final 4. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Θα μας πάρει καιρό να το συνειδητοποιήσουμε.

Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες, αλλά οι τραυματισμοί σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Κάθε χρονιά είναι περίεργη και θέλει τύχη και τάιμινγκ. Δυστυχώς, είχαμε όλη τη χρονιά τραυματισμούς. Είμαστε μεγάλη ομάδα, που πρέπει πάντα να βρίσκουμε τη λύση. Αυτή τη φορά δεν τη βρήκαμε. Απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας πίστεψε.
n
nΤώρα ανοίγει ή κλείνει ένας κύκλος δεν το ξέρω. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό μετά από μια τέτοια ήττα. Κι εμείς το καταφέραμε αυτό το 2012 μετά από 15 χρόνια. Και η Ζαλγκίρις τώρα μετά από 19. Για όλους υπάρχει η πρώτη φορά. Πρέπει να υπάρχει και το τάιμινγκ. Η Ζαλγκίρις είναι σε μια κατάσταση που αυτή τη στιγμή πιστεύω θα νικούσε οποιονδήποτε. Της αξίζουν συγχαρητήρια.
n
nΈχω μάθει στη ζωή μου να είμαι υπερήφανος. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο μπροστά μας. Σίγουρα είναι στενάχωρη στιγμή. Αυτά έχει η ζωή και ο αθλητισμός όμως. Πρέπει να το ξεπεράσουμε.
n
nΟ Σάρας κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ζαλγκίρις. Όλα μαζί συντελούν να έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς και μας νίκησαν.
n
nΈχουμε έναν στόχο ακόμα μπροστά μας. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα γίνει. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της. Η ομάδα είναι νοσοκομείο, δεν υπάρχουν μόνο οι τραυματίες που γράφετε εσείς, είναι κι άλλα. Πρέπει η ομάδα να συνέλθει».

Ετικέτες: 


2018