Τεχνολογία

Πιστοί στο Facebook οι Αμερικανοί παρά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Πιστοί στο Facebook οι Αμερικανοί παρά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica
Οι Αμερικανοί δεν εγκαταλείπουν το Facebook.

Οι περισσότεροι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ έχουν παραμείνει πιστοί στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης παρά τις αποκαλύψεις περί "διαρροής" πληροφοριών και προσωπικών στοιχείων από εκατομμύρια λογαριασμούς χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών τους, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το Facebook έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές, συνηγόρους υπέρ της ιδιωτικότητας, αλλά και μετόχους, από τον Μάρτιο, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικές πληροφορίες μέσω μιας εφαρμογής κουίζ που συνδέεται με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να απολογείται για τη «διαρροή» επί δύο ημέρες ενώπιον του Κογκρέσου.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο στις 26-30 Απριλίου διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους αμερικανούς χρήστες του Facebook απάντησαν ότι δεν έχουν αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε πως πλέον χρησιμοποιούν περισσότερο την δημοφιλή πλατφόρμα.

Το υπόλοιπο ένα τέταρτο των ερωτηθέντων αποκάλυψε πως είτε το χρησιμοποιεί λιγότερο, είτε σταμάτησε εντελώς να το χρησιμοποιεί, ενώ μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι προχώρησαν στη διαγραφή του λογαριασμού τους. Έτσι καταγράφεται μια «ισορροπία» μεταξύ των χρηστών, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει κέρδος ή απώλεια για το Facebook αναφορικά με τη χρήση του.

Μεταξύ όλων των ενηλίκων ερωτηθέντων, το 64% απάντησε ότι χρησιμοποιεί το Facebook τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ποσοστό κατά τι μικρότερο από το 68% που είχε απαντήσει το ίδιο σε ανάλογη δημοσκόπηση στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά την αποκάλυψη από τα μμε του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica ξέσπασε στις 16 Μαρτίου, «πυροδοτώντας» άμεσα τη δημιουργία του διαδικτυακού κινήματος #deletefacebook, «αναγκάζοντας» το Facebook να λάβει μέτρα για την προστασία των δεδομένων των χρηστών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Cambridge Analytica: Μετά το σκάνδαλο διακόπτει όλες τις δραστηριότητές της

Facebook: Έρχεται υπηρεσία γνωριμιών και διαγραφή ιστορικούFacebook: Ρεκόρ εσόδων παρά το σκάνδαλοFacebook: Στη δημοσιότητα η κρυφή λίστα των κανονισμών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments