Αυτοδιοίκηση

Κοντά στους νησιώτες και πάλι η «Ομάδα Αιγαίου»

Κοντά στους νησιώτες και πάλι η «Ομάδα Αιγαίου»
Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότεροι από 110 εθελοντές, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 36 ιατροί, 18 και πλέον ειδικοτήτων.

 Στο Αιγαίο έχουν εξορμήσει και πάλι οι γιατροί της «Ομάδας Αιγαίου» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους νησιώτες. Ο 24ος Διάπλους της Ομάδας Αιγαίου ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει 12 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

Η Ομάδα, με 11 φουσκωτά και το εξειδικευμένο σκάφος της, «ΜΗΝΑΣ Ε», θα διανύσει περισσότερα από 410 ναυτικά μίλια και θα επισκεφθεί τους Φούρνους, τη Θύμαινα, την Πάτμο, τη Δονούσα, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Ίο και το Κουφονήσι.

Θα διενεργηθούν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν προγραμματιστεί σχετικές ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία μαστού με κλινικές εξετάσεις και υπερηχογραφικούς ελέγχους. Θα προσφερθεί, επίσης, εξοπλισμός και αναλώσιμα στα ιατρεία των νησιών.

Για τις ανάγκες των εξετάσεων μεταφέρουν μαζί τους μεταξύ άλλων αιματολογικούς αναλυτές, προθρομβινόμετρο, υπέρηχους (καρδιάς, μαστού, θυροειδούς, αγγειολογικός, γυναικολογικός), οφθαλμολογικά όργανα, ΩΡΛ, κινητή οδοντιατρική έδρα και σπιρόμετρο.

Ο εξοπλισμός μεταφέρεται από το εξειδικευμένο σκάφος της Ομάδας «Μηνάς Ε». Το σκάφος είναι διαμορφωμένο και άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα προληπτικής ιατρικής αλλά και ικανό να διενεργεί θαλάσσιες διακομιδές ασθενών ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα με τις ιατρικές υπηρεσίες η Ομάδα θα προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες για τους κατοίκους.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου Γεώργιος Μακρής, «Θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία για τη στοματική υγιεινή, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού με διενέργεια προληπτικών εξετάσεων μέσω κλινικού αλλά και υπερηχογραφικού ελέγχου από εξειδικευμένους ιατρούς και πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών και βιωματικών σεμιναρίων με αντικείμενο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και θα γίνουν και ενημερωτικές ομιλίες για την υπογεννητικότητα, ως σύγχρονη μάστιγα της Ελλάδος και δράσεις στα νησιά για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments