Πολιτική

Γεννηματά στη Βουλή: Ζητώ εκλογές, η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη

Γεννηματά στη Βουλή: Ζητώ εκλογές, η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη
Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε εκλογές από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής – κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση – και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών.

«Η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα – γιατί είναι δικό σας μνημόνιο – οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και παρέθεσε αναλυτικά τους λόγους που την οδηγούν σε αυτό το αίτημα.

«Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού. Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας», εξήγησε η κ. Γεννηματά.

«Ζητώ εκλογές γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και στα εθνικά θέματα». Αναφέρθηκε στην κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και το Σκοπιανό, που όπως είπε: «σε μία ευνοϊκή δε συγκυρία έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως λύση. Ο δε συγκυβερνήτης σας που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ επέλεξε άλλη στρατηγική που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία».

«Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της υπεράσπισης τους», «γιατί δίχασαν και διχάζουν τον ελληνικό λαό», «για τους χειρισμούς στο θέμα του χρέους» είπε.

Έκρινε τον πρωθυπουργό για την καταδίκη, από πλευράς του, της άγριας επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχει κάνει το ίδιο «για τον προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δικά σας στελέχη. Εσείς όμως από το βήμα αυτής της Βουλής είπατε “θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από το σπίτι σας”. Είπατε μετά ότι καταδικάζετε τη βία, αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση απέναντι στη βία των μνημονίων».

Τι είπε για την αντιπολίτευση

Η κ. Γεννηματά δήλωσε προβληματισμένη και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως.

«Ο Μητσοτάκης δύο χρόνια ζητούσε συνέχεια εκλογές, τώρα παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας και περιμένει το φθινόπωρο. Η ΝΔ δε δικαιολογείται να κλείνει τα μάτια. Αφήνετε κύριοι της ΝΔ τον Τσίπρα εν λευκώ να καθορίζει τις εξελίξεις. Δε θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο όπως κάνει η ΝΔ. Για αυτό προκαλέσαμε τη σημερνή συζήτηση για να βγάλουμε στο φως τις πραγματικές προθέσεις όλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή LIVE: Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Υποσχέσεις Τσίπρα για αυξήσεις μισθών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments