Πολιτική

Κοτζιάς από Μαξίμου: “Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζάεφ”

Κοτζιάς από Μαξίμου: “Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζάεφ”
Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε την αποκάλυψη για το Σκοπιανό μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό επανέρχονται στο προσκήνιο, μετά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που διήρκησε περί τη μιάμιση ώρα, ο Νίκος Κοτζιάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκανε δηλώσεις για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το εάν επιβεβαιώνει ή όχι τις πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Σκοπιανός ηγέτης θα κάνει σήμερα το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαίωσε λέγοντας: “ναι σήμερα θα γίνει”.

Επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό εξαπέλυσε η ΝΔ τονίζοντας πως κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες και κινείται εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη τονίζει πως ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και τον καλεί «να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».

Σκοπιανό: Εκστρατεία να αλλάξει το κλίμα με ανακοινώσεις και γουρούνες

Τις φήμες που οργιάζουν τα τελευταία 24ωρα στα Σκόπια προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας τους θέλουν να κρατούν διαφορετική στάση για το ονοματολογικό, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το ευρωπαϊκό και το ευρωατλαντικό τους μέλλον.

Οι δύο άνδρες επιχειρούν να κάνουν σαφές σε όλους πως το θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων πρέπει να ενώσει την χώρα και όχι να την χωρίσει στα δύο. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα σκοπιανής ειδησεογραφικής σελίδας, της Telma που αναφέρει πως η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις λήγει και ο Ζόραν Ζάεφ σιωπά, επικρίνοντας παράλληλα και όλο την πολιτική του στο ονοματολογικό.

Έτσι, ο Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να προλάβει τα… χειρότερα έχει κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσει μια εκστρατεία, προκειμένου να κάνει εμφανές σε ολόκληρη την πολιτική σκηνή Ελλάδας και Σκοπίων πως υπάρχει κοινή γραμμή στο ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων. Καθόλου τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε και κοινή ανακοίνωση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, αλλά και δημοσίευσε tweet με νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό, παρέα ξανά με τον Ντιμιτρόφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments