Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ τηλεφώνησε στον Τσίπρα

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ τηλεφώνησε στον Τσίπρα
Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε τελικά το πολυπόθητο τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ τελικά “σήκωσε” το ακουστικό και μετά το συνεχόμενο μήνυμα που προσπαθούσε να περάσει τις προηγούμενες μέρες, ότι κρατά κοινή πολιτική για το ονοματολογικό με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν περίπου για μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να συνομιλήσουν ξανά αύριο το πρωί.

Ο Ζάεφ πιστεύει στην λύση

Λίγο νωρίτερα, τα σκοπιανά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό. Μάλιστα είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι είναι σημαντικό η λύση να είναι ποιοτική και αξιοπρεπής, έτσι ώστε να το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας, που θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», υπογράμμισε, προτού πραγματοποήσει πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να γίνει γνωστό, ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments