Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Οι ψύχραιμοι και τυχεροί της «ρώσικης ρουλέτας»

Μουντιάλ 2018: Οι ψύχραιμοι και τυχεροί της «ρώσικης ρουλέτας»
Σε όλα τα Μουντιάλ ο τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι είναι ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα.

Στο Μουντιάλ «ρώσικη ρουλέτα» είναι η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι που αγαπούν ή μισούν οι ομάδες! Η στιγμή που στέρησε στην Ελλάδα το 2014 την ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μέχρι στιγμής 26 αναμετρήσεις έχουν καταλήξει στα πέναλτι στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Βέλγιο, Παραγουάη και Νότια Κορέα έχουν 100% επιτυχία από την άσπρη βούλα, μιας και δεν έχουν αστοχήσει ποτέ έχοντας 5/5. Αξιοσημείωτη είναι και η ευστοχία των Γερμανών, που έχουν εκτελέσει 18 πέναλτι και έχουν αστοχήσει μόλις σε 1, με ποσοστό 94,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά οι ομάδες που ξεκινούν πρώτες την εκτέλεση των πέναλτι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσουν (57,7%).

Από τις 26 αναμετρήσεις που κρίθηκαν στα πέναλτι, μόλις δύο φορές χρειάστηκαν οι ομάδες να εκτελέσουν περισσότερα από τα πρώτα 5.

Ο τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι είναι ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ έπιασε τρία απέναντι στη Γιουγκοσλαβία το 1990 στα προημιτελικά και δύο στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης, με την Ιταλία.

Η εστία του Κλαούντιο Ταφαρέλ (Βραζιλία) έχει μείνει 6 φορές ανέπαφη, αλλά δύο πέναλτι κατέληξαν άουτ. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Χάραλντ Σουμάχερ (Δυτική Γερμανία) έχοντας αποκρούσει τέσσερα πέναλτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments