Πολιτισμός

The/saloniki Sound Festival: Ξεκινά το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

The/saloniki Sound Festival: Ξεκινά το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Ξεκινά από σήμερα το The/saloniki Sound Festival.

The/saloniki Sound Festival: Ένα μοναδικό φεστιβάλ μουσικής στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότερα από 15 συγκροτήματα και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το The/saloniki Sound Festival ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει πέντε ημέρες (έως 22 Ιουνίου).

Το “The/Saloniki Sound Festival” το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα “SoulFood Thessaloniki”.

Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν η Α’ προβλήτα στο λιμάνι, το Θέατρο Κήπου, η Ροτόντα και η Παλιά Νομαρχία.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει την πόρτα στους καλλιτέχνες για να μπορούν να κάνουν πράγματα. Επιδίωξη μας είναι να γίνει το φεστιβάλ κέντρο για όλα τα Βαλκάνια” όπως είχε τονίσει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου.

The/saloniki Sound Festival: Ανοίγει αυλαία

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομαρχίας, από τις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και θα συμμετέχουν Larry Gus, Tendts, Sworr, DJ This is W!cked.

Αύριο, στο Θέατρο Κήπου, στις 8 το βράδυ, για πρώτη φορά έρχεται ο Kutiman στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους μουσικούς του και από την Αθήνα οι βιρτουόζοι Afrodyssey Orchestra. Η είσοδος θα είναι με εισιτήριο τριημέρου ή ημερήσιο.

Το φεστιβάλ την τρίτη μέρα, στις 20 Ιουνίου, μεταφέρεται στο χώρο της προβλήτας Α’ του λιμανιού εκεί όπου μουσικοί του δρόμου θα συναντήσουν ταλαντούχους δημιουργούς και συγκροτήματα (BaBa ZuLa, mononome, The Sailing Tomatoes).

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 4 το απόγευμα ομάδες της πόλης ετοιμάζουν ένα καλοκαιρινό πάρτι με Djs και παραγωγούς (Auntie Flo, AND.ID, Ison, Madorasindahouse, Soulfood) και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο.

The/saloniki Sound Festival: Πότε θα ολοκληρωθεί

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα με καινοτόμες μελωδίες και jazz στο λιμάνι της πόλης, που συνδυάζεται με άλλες μουσικές αναφορές (Koop Oscar Orchestra, The Speakeasies Swing Band και Yako Trio).

Παράλληλα, διαφορετικοί χώροι μέσα στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για workshops με στόχο να παρουσιάσουν σύγχρονες τάσεις, τεχνικές, αλλά και την πορεία της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments