Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Brexit-BDI: Έρχονται καταστροφικές συνέπειες για τη Βρετανία
Brexit-BDI: Έρχονται καταστροφικές συνέπειες για τη Βρετανία | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Ιουνίου 2018, 14:50 22 Ιουνίου 2018, 14:50

Ο γερμανικός σύνδεσμος βιομηχανιών BDI προειδοποιεί, πως η Βρετανία οδεύει προς μη συντεταγμένη αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της και θα έπληττε επίσης τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Για να αποφευχθεί αυτή η έκβαση, το λεγόμενο «σκληρό Μπρέξιτ», η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, να διατηρήσει σε ισχύ την τελωνειακή ένωση, και να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία της ΕΕ για τη διευθέτηση μελλοντικών διενέξεων, τονίζει ο BDI σε ανακοίνωση που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Πρέπει επίσης να αποφευχθεί η επανεπιβολή ελέγχων στα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και της Ιρλανδίας μετά το Μπρέξιτ, κάτι που αποτελεί μείζονα ανησυχία για την ΕΕ, η Σύνοδος Κορυφής της οποίας θα διεξαχθεί την 28η και την 29η Ιουνίου.

«Ο κίνδυνος οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο να βρεθούν με άδεια χέρια την 29η Μαρτίου 2019 είναι υψηλός», ανέφερε ο Γιοάχιμ Λανγκ, ο Γενικός Διευθυντής του BDI.

«Δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, η Βρετανία ολισθαίνει ανεξέλεγκτα προς ένα μη συντεταγμένο Μπρέξιτ. Η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί ακόμα να κερδίσει χρόνο. Αυτή η στρατηγική της οδηγεί σε καταστροφή. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη διόρθωση πορείας», σύμφωνα με τον σύνδεσμο των γερμανικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον BDI, ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία είναι η Βρετανία να παραμείνει στην ενιαία αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurogroup: Η συμφωνία έριξε σε χαμηλά επίπεδα τα ελληνικά ομόλογα

Ετικέτες: 


2018