Ελλάδα

Μάνδρα: Χαμός από τις βροχοπτώσεις – Πλημμύρισαν σπίτια

Μάνδρα: Χαμός από τις βροχοπτώσεις – Πλημμύρισαν σπίτια
Νέες πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ξύπνησε τις εφιαλτικές στιγμές των 24 νεκρών στην Μάνδρα Αττικής. Αποκορύφωμα, η σημερινή ημέρα όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει νέα προβλήματα στην περιοχή, αφού αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας τις κατάστασης είναι και ο μεγάλος αριθμός κλήσεων που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από κατοικημένες περιοχές για απαντλήσεις υδάτων.

Χώματα και τσιμεντόλιθοι από τα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών από τις προηγούμενες πλημμύρες έχουν παρασυρθεί από τα νερά των βροχοπτώσεων, ενώ κάδοι και άλλα διάφορα αντικείμενα βρίσκονται στην μέση του δρόμου

  • Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης σε σημεία της παλαιάς εθνικής οδού και στην Μάνδρα

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της βροχόπτωσης, σε σημεία των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών-Θηβών και Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και στη Μάνδρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Να σημειωθεί, ότι στην Μάνδρα υπάρχει για προληπτικούς λόγους ένα ερπυστριοφόρο και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

  • Προβλήματα και στην Χαλκιδική

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο.

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments