Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ομιλία του από τη Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»

Μητσοτάκης: Η ομιλία του από τη Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»
Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάτμηση της Β΄Αθηνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για της συμφωνία με της ΠΓΔΜ που της “ανοίγει” την πόρτα του ΝΑΤΟ, με αφορμή την συζήτηση για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι” που αύριο Παρασκευή τίθεται προς ψήφιση.

Στην συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «δίδυμο ντροπής» την συγκυβέρνηση του Αλέξης Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως όπως εμφανίζονται να διαφωνούν «δένονται» ακόμα πιο σφιχτά στις καρέκλες τους.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε νόμο – έκτρωμα το νομοσχέδιο, καθώς όπως λέει παραλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που θα έχει συνέπειες και για τους εργαζόμενους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ουσιαστικά πούλησαν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επικαλούμενος την φράση του Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του χθες, στο BBC ότι «η Ελλάδα πήρε το όνομα erga omnes (έναντι όλων), εμείς την Μακεδονική ταυτότητα erga omnes» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Είστε επικίνδυνοι erga omnes».

«Σταματήστε να επικαλείστε το φαιδρό επιχείρημα ότι τάχα δεν παραδώσατε την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια. Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μην ανησυχείτε, ο «λογαριασμός» θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς» υπογράμμισε, σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Όπως έκανε γνωστό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάτμηση της Β΄Αιηνών.

Τι είπε για Κλεισθένη

Όσον αφορά τον «Κλεισθένη Ι» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονομεύει τους δήμους. Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κάνετε τους δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του ‘’εμείς ή αυτοί’’. Το κόμμα του ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’. Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Παρακολουθήστε live:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments