Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ζάεφ: Έθεσε για πρώτη φορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος – Αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση
Ζάεφ: Έθεσε για πρώτη φορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος – Αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία, ολοκληρώθηκε χωρίς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Ο Ζόραν Ζάεφ δεν κατάλαβε τον λόγο της αποχώρησής τους και εν συνεχεία επιτέθηκε φραστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έριξε για πρώτη φορά στο τραπέζι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου.

«Σήμερα συζητήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος.

Αυτό θα κινείται στο εξής πλαίσιο «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη στήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας;», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

«Όλοι εμείς, που παραμείναμε ως το τέλος της συνάντησης, είμαστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μαζί, στηρίζουμε την επιτυχία του δημοψηφίσματος, στο οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες». Τι είπε για την αποχώρηση του Χρίστιαν Μίτσκοσκι

«Αν ο Μίτσκοσκι είναι υπέρ του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του μέλλοντος της χώρας, έπρεπε να παραμείνει στη συνάντηση και να λάβει αποφάσεις. Τι δεν θέλει να πει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που είναι έτοιμος να το πει σε μία σύσκεψη με λιγότερους μετέχοντες;», είπε στις δηλώσεις του ο Ζάεφ.

Να σημειωθεί, ότι ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPNE, αποχώρησε από τη σύσκεψη σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξή της.

Πάντως, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε νέα σύσκεψη, για το μεσημέρι της Πέμπτης, μικρότερης έκτασης, στην οποία «ο Μίτσοσκι θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πει είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν το μέλλον της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ετικέτες: 


2018