Πολιτισμός

«Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη

«Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη
Ο Στέφανος Ξενάκης υπογράφει περισσότερα από εκατό μικρά κείμενα που έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι η ζωή μας η ίδια είναι το πιο πολύτιμο δώρο –μια μεγάλη αλήθεια που φαίνεται να ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς. Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο. Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς».

«Το Δώρο» είναι μια συλλογή από μικρές καθημερινές ιστορίες· μια σειρά από θαύματα που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.

Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, ο αναγνώστης βυθίζεται στον εσωτερικό του κόσμο, συλλογίζεται και αναμετριέται με τις σκέψεις του, με τις πεποιθήσεις του, με τις αποφάσεις που έχει πάρει, με τις αλήθειες της ζωής του και τελικά με τον τρόπο με τον οποίο ζει. Ο εαυτός μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε –από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί καταλήγουν όλα.

Το «Δώρο» είναι ένα υπέροχο βιβλίο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας –ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να θυμόμαστε ότι το έργο παίζεται μονάχα μία φορά.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Όπως κάνεις τα μικρά, έτσι κάνεις και τα μεγάλα. Και παίρνει η μπάλα και τα υπόλοιπα. Σαν τα πούλια στο ντόμινο. Άμα πέσει ένα, πάρ’ τα όλα κάτω. Ένα να μείνει σταθερό, βάζει πλάτη και για τα υπόλοιπα. Δεν μπορείς να είσαι ασυνεπής στα ραντεβού σου και να μην είσαι στη δουλειά σου.

Δεν μπορείς να είσαι στη δουλειά σου και να μην είσαι στην προσωπική σου ζωή. Δεν μπορείς να είσαι στην προσωπική σου ζωή και να μην είσαι με σένα. Δε γίνεται. Από την ίδια λεκάνη τραβάνε όλα. Συγκοινωνούντα δοχεία τα λέγαμε στο Δημοτικό. Βλέπω ανθρώπους να μη βάζουν ζώνη ασφαλείας. Να μη φορτίζουν το κινητό τους την ώρα που κοιμούνται. Να μιλάνε στο αμάξι χωρίς hands free. Να τρώνε στο πόδι. Σαν τρελοί. Να μην προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους. Να ξεχειλώνουν τις ζωές τους και τις κοιλιές τους μαζί. Εκείνη τη στιγμή εκπέμπεις ένα μήνυμα στον εαυτό σου. Δεν τ’ αξίζεις όλα αυτά, ρε μαλάκα, του λες. Μεγάλο σαν πλακάτ. Δεν αξίζεις τη συνέπεια, τα λεφτά, την επιτυχία. Αν κάνεις εκπτώσεις στα μικρά, θα κάνεις και στα μεγάλα. Έτσι πάει […]

Μάθε να ελέγχεις καλύτερα τη ζωή σου. Μάθε να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου. ΚΙ αυτό το ‘πε η μικρή μου κόρη. Ένα βράδυ που πλέναμε δοντάκια, μου κάνει: “Μπαμπά, δεν θέλω να ξύσω τη μύτη μου, αλλά το δεξί μου χέρι… πώς να το πω… πάει από μόνο του…”. Το δικό σου να μην πηγαίνει. Δεν είσαι έξι».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Ξενάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Manchester Business School. Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στο χώρο των ΜΜΕ και της Διαφήμισης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικό του πάθος, την τέχνη της ζωής. Αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά για το «Ναι, μπορώ», ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

ΤΙΤΛΟΣ: Το Δώρο. Ένα τετράδιο θαυμάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέφανος Ξενάκης Εκδόσεις Key Books Σελ.:296 Τιμή:14,25 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments