Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον δήμο Δίρφης – Μεσσαπίων

Φωτιά Εύβοια: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον δήμο Δίρφης – Μεσσαπίων
Φωτιά Εύβοια: Καλά τα νέα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στον δήμο Δίρφης - Μεσσαπίων στην Εύβοια

Φωτιά Εύβοια: Σε ύφεση παραμένει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων, η οποία δεν εμπνέει πλέον ανησυχία.

Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν μόνο μικροεστίες εντός της καμμένης περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Φωτιά: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παραδώσει σήμερα το σχετικό αρχείο στις τράπεζες για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, σε συνταξιούχους που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική την 23η Ιουλίου 2018.

Κατόπιν αυτού, σήμερα Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, θα καταβληθούν από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) 399 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 541.638,76€ σε δικαιούχους που έχουν μόνιμη κατοικία στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά.

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνεχίζεται με την υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

· Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#15329

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ: http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm

β) παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους

γ) Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

· Ε’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ ΡΑΦΗΝΑ · ΣΤ’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Αγ. Δημητρίου 4 ΣΠΑΤΑ · Β’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Δυτική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας ΜΕΓΑΡΑ · Α’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Βόρειος Τομέας, Μεσογείων 518 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ · Περ/κή Δ/νση Μη Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Μεσογείων 332 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ · Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική, ΜΕΓΑΡΑ Μεθουρίδων 3 ΜΕΓΑΡΑ.

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτης)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για σήμερα Τρίτη, 14 Αυγούστου σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, η Κρήτη, τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 14/08/2018, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα Δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με και στο Αιγαίο 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά – ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά της Θεσσαλίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα στη νότια Εύβοια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

  • ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότεερη.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments