Αθλητισμός

Ο προπονητής που τον… πρόλαβε ο Δώνης για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Ο προπονητής που τον… πρόλαβε ο Δώνης για τον πάγκο του Παναθηναϊκού
Μια καλοκαιρινή ιστορία που αφορά τον Παναθηναϊκό και Έλληνα προπονητή, ο οποίος δεν έκατσε στον πάγκο αφού ο Δώνης είπε το "ναι".

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Γιώργος Δώνης είχε φανεί θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Είχε ζητήσει μονάχα μία προϋπόθεση: να πληρώνονται οι παίκτες στην ώρα τους.

Να επιστρέψει η… κανονικότητα και να μην επικρατεί αναβρασμός στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Αλαφούζος από την πρώτη στιγμή του είχε δώσει εγγυήσεις. Και έτσι συμβαίνει. Προβλήματα με πληρωμές, ανάλογα των περσινών, δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει εξαιρετικά. Έχει τέσσερις νίκες και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Η επιλογή του Γιώργου Δώνη ήταν… λίρα εκατό.

Ο Έλληνας προπονητής έχει παρουσιάσει ένα ελληνικό και άκρως αξιόλογο σύνολο. Και το πρότζεκτ προχωράει εξαιρετικά για τους πράσινους, οι οποίοι έσβησαν τα σύννεφα περί… υποβιβασμού αμέσως. Και βάζουν νέους στόχους, που δείχνουν ότι μπορούν να τους υλοποιήσουν.

Τι θα γινόταν, όμως, αν πέρσι το καλοκαίρι ο Γιώργος Δώνης είχε πει όχι στον Παναθηναϊκό; Ποια ήταν η εναλλακτική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για τον πάγκο; Η απάντηση βρίσκεται στον προπονητή που θα συναντήσει αύριο ως αντίπαλο ο Παναθηναϊκός. Τον Γιάννη Πετράκη. Εκείνος ήταν που θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό αν δεν υπήρχε η συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη. Και υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του Νταμπίζα, ο οποίος πάντως ήθελε κι εκείνος πρώτα τον Δώνη.

Ο Πετράκης περίμενε μέχρι την τελευταία ώρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, του είχε κάνει πρόταση ανανέωσης στο συμβόλαιό του που έληγε, όμως ο Έλληνας προπονητής του είχε πει να περιμένει. Δεν εμφανίζεται κάθε μέρα η ευκαιρία να δουλέψεις στον Παναθηναϊκό. Με χαρά θα το έκανε ο Κρητικός προπονητής, ο οποίος έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τα διαπιστευτήριά του. Και είναι πραγματικά ένας καλός προπονητής.

Όταν, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ερχόταν σε συμφωνία με τον Δώνη, τότε ο Πετράκης απάντησε στον Χριστοβασίλη. “Πρόεδρε συνεχίζουμε μαζί”, του είπε και αμέσως μπήκε στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, τον οποίο έτσι κι αλλιώς είχε ξεκινήσει. Αύριο ο Γιάννης Πετράκης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον Δώνη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments