Πολιτική

Παπακώστα: “Ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Παπακώστα: “Ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον
Η Κατερίνα Παπακώστα έδωσε απάντηση στα όσα λέγονται για το ότι «μπήκε στην κυβέρνηση για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα είμαστε θετικοί», τόνισε την Πέμπτη η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σχετικά με τη “Συμφωνία των Πρεσπών“.

«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος», απάντησε σχετικά με το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, τονίζοντας πως διαχωρίζουμε «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη Συμφωνία».

«Να δούμε πώς θα πορευτεί η γειτονική χώρα», σημείωσε σχετικά με τις προθέσεις της για την ψήφο, λέγοντας πως «έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ για το ζήτημα, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη», κάνοντας λόγο για «Σπυράκη Gate».

Παράλληλα επισήμανε ότι  «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα, και εφόσον δούμε το τέλος αυτών των εξελίξεων μπορεί να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας στα όσα λέγονται για το ότι «μπήκε στην κυβέρνηση για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ότι «δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό».

Καταληκτικά,, αναφορικά με το αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι, «το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές» και επανέλαβε εκ νέου ότι για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, υπήρξαν δύο προϋποθέσεις «η σύγκλιση στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments