Οικονομία

Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις – Με πτώση κοντά στο 2% άνοιξε η εβδομάδα

Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις – Με πτώση κοντά στο 2% άνοιξε η εβδομάδα
«Βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον τραπεζικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης έπεσε κάτω από το όριο των 650 μονάδων, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών καταγράφοντας απώλειες περίπου 4,5%.

Πριν από λίγο, ο ΓΔ καταγράφει απώλειες 2,54% και διαμορφώνεται στις 642,20 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται σε 13,22 εκατ. ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Τράπεζα Πειραιώς, με -7,96% (1,261 ευρώ).

Η Eurobank σημειώνει πτώση -5,12% (0,565).

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα, η μετοχή της οποίας χάνει 3,33% (1,62), ενώ οι απώλειες για την Alpha Bank περιορίζονται στο -2,52% (1,19).

Η μετοχή της ΔΕΗ που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών όλο το τελευταίο διάστημα υποχωρεί κατά 2,87%.

Οι συναλλαγές ανέρχονται κοντά στα 12 εκατομμύρια  ευρώ.

Σε νέα υψηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Σε υψηλό τεσσεράμισι ετών ανήλθε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε τις ανησυχίες για τα δημοσιονομικά πλάνα της Ιταλίας ενώ η Ρώμη συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητη.

Την ίδια ώρα, η ιταλική χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 και οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει στην Ιταλία ότι ανησυχεί για τα σχέδιά της για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα τρία χρόνια καθώς παραβιάζουν αυτά που η ΕΕ ζήτησε από τη χώρα να κάνει τον Ιούλιο.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε πάνω από 10 μονάδες βάσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2014 στο 3,52%. Η απόδοση του διετούς τίτλου σημείωσε άλμα 22 μονάδων βάσης στο 1,56%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε στις 294 μονάδες βάσης από τις 284 αργά την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments