Οικονομία

Πτώση στα χρηματιστήρια: Παγκόσμια κρίση μετά το «μίνι Κραχ» στην Wall Street

Πτώση στα χρηματιστήρια: Παγκόσμια κρίση μετά το «μίνι Κραχ» στην Wall Street
Πτώση στα χρηματιστήρια: Sell-off στη Wall Street με «βουτιά» 831 μονάδων στον Dow Jones.

Πτώση στα χρηματιστήρια: Μεγάλες αναταραχές έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σε όλα τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο μετά την μεγάλες απώλειες στη Wall Street το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 831,83 μονάδες έχοντας απώλειες 3,15%. Ανάλογη εικόνα και για τον δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας που έχασε 315,97 μονάδες με πτώση 4,08%. Και ο S&P υποχώρησε κατά 94,66 μονάδες με κάμψη 3,28%.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή ήταν ο μαινόμενος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σχεδόν κατά 4% ενώ το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχανε 3,25% με την αγορά της Σανγκάης να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,5% και να υποχωρεί σε χαμηλά τετραετίας.

Ίδια εικόνα και στην Αυστραλία  με τον δείκτη S&P/ASX200 να χάνει 2% και να βρίσκεται κάτω από τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις αρχές Ιουνίου.

«Η Fed κάνει μεγάλο λάθος. Είναι υπερβολικά σφιχτοί (αναφερόμενος στην αυστηρή νομισματική πολιτική). Νομίζω ότι η Fed έχει τρελαθεί!», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

Αγωνία για την Αθήνα

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν μπορούν να αφήνουν “ασυγκίνητη” την Αθήνα, αφού μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει μετά το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών.

Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή, το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά την χαμένη του ομαλότητα υπό τον φόβο ενός νέου “μίνι” κραχ.

Μπορεί ο χθεσινή παρέμβαση του κεντρικού Τραπεζίτη της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα  να λειτούργησε καταλυτικά ώστε να μετριαστούν οι απώλειες, ωστόσο δεν οδήγησε στην ολοκληρωτική αλλαγή του σκηνικού.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίστηκαν και μαζί με αυτές και το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών.

Σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι τράπεζες καθώς η ανάγκη επενδυτικών «ενέσεων» μοιάζει επιβεβλημένη. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν το κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη, έφερε τις τιμές των τραπεζικών μετοχών κοντά σε χαμηλό 52 εβδομάδων!

Ο Γενικός Δείκτης την Τετάρτη έκλεισε στις 625,83 μονάδες, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,05% αν και το πρωί αντέδρασε έως και 2,87% στις 642 μονάδες.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, εάν δεν εκδηλωθεί σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον (Bid στις τράπεζες), τότε δεν θα αποκατασταθεί η ηρεμία στην αγορά.

Αναλυτικότερα:

  • 1,45% η Alpha Bank στα 1,155 ευρώ
  • 3,90% η Εθνική Τράπεζα στα 14,8 ευρώ
  • 0,76% η μετοχή της Eurobank στα 0,4962 ευρώ
  • 2,40% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,10 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments