Πολιτική

Καμμένος για “ρήξη” με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα

Καμμένος για “ρήξη” με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απάντησε σε όσα γράφονται για ρήξη ανάμεσα σε εκείνον και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε στα σενάρια που θέλουν τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο.

Μετά τις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις εναλλακτικές και εκτός γραμμής προτάσεις του για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο Πάνος Καμμένος προκαλεί ρήγμα στην αξιοπιστία της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας -μέσω τουίτερ- απάντησε στους επικριτές του.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, η οποία σε πρωτοσέλιδό της την Πέμπτη είχε τίτλο «ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η κυβέρνηση αντέχει… τον Πάνο» και στηρίζει το δημοσίευμα με πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ευρισκόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες Πάνο Καμμένο για να διευθετηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία Καμμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ προδιαγράφοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ακυρωθεί και να προτείνει εναλλακτική πρόταση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας της FYROM.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ.

Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα

2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα

3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο twitter.

Ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε και ένα δεύτερο tweet, στο οποίο αναφερόταν στο Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

“Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες..

Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο”, έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Η απάντηση της εφημερίδας στον ΥΠΕΘΑ

Λίγο αργότερα η Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε στον Πάνο Καμμένο, γράφοντας τα εξής:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Η νέα απάντηση από τον Πάνο Καμμένο

Στη συνέχεια ήρθε η νέα επίθεση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ προς την εφημερίδα με τον κ. Καμμένο να γράφει σε νέο tweet.

Σε αυτό αναφέρει πως «η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες.

Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Το τηλεφώνημα

Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι το τηλεφώνημα έγινε και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας ήταν απολογητικός προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το δημοσίευμα του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιους λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, εκθέτοντας την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αναφέρει η ΕΦ.ΣΥΝ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments