Πολιτική

Το “δόγμα Πολάκη” κυρίαρχο στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις

Το “δόγμα Πολάκη” κυρίαρχο στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το "δόγμα Πολάκη" και τον ρόλο του κατά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στην προεκλογική περίοδο.

Το “δόγμα Πολάκη” μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας. Την τελευταία ώθηση έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγο πριν μπει στην κλούβα, που από το γραφείο των ανακριτών θα τον οδηγούσε στη ΓΑΔΑ.

Και όπως είναι φυσικό για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας (σύνηθες και πολυπαιγμένο φαινόμενο που γνωρίζουν καλά όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας), ιδίως σε προεκλογική περίοδο, οι αναφορές στο “δόγμα Πολάκη”, που σημαίνει πολιτική ή ακριβέστερα κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, θα το ακούμε πιο συχνά.

Αν δε, οι πληροφορίες που υπάρχουν για επιτάχυνση των δικαστικών ερευνών σε υποθέσεις όπως η Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ, αποδειχθούν ακριβείς, τότε το “δόγμα Πολάκη” ενδέχεται να γίνει και το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης την προεκλογική περίοδο.

Και τίθεται ένα εύλογο και λογικό ερώτημα: Αυτοί που θα το επικαλεστούν για να καταγγείλουν πολιτικές διώξεις ή παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη θα βγουν κερδισμένοι ή χαμένοι;

Απάντηση δεν θα δώσουμε εμείς, αλλά θα παραθέσουμε ένα δίλημμα και ανάλογα με την εκτίμηση του καθενός δίδεται και η απάντηση.

Το δίλημμα είναι αν οι πολίτες θέλουν να δουν να μπαίνουν στη φυλακή πολιτικοί, που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, για μίζες ή για σκάνδαλα ή αντιθέτως αδιαφορούν για τέτοιες υποθέσεις.

Αν η απάντηση είναι πως οι πολίτες επιθυμούν να μπουν στη φυλακή πολιτικοί, τότε όπως αντιλαμβάνεστε όσοι μιλούν για “δόγμα Πολάκη” ενισχύουν την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «βάζει στη φυλακή επίορκους και διεφθαρμένους».

Αν, όμως, η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία στις λαϊκές μάζες, τότε ενδέχεται (το τονίζω γιατί τέτοια ζητήματα δεν επηρεάζουν σημαντικά την πολιτική επιλογή των μαζών) η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστούν πλήγματα.

Συμπέρασμα: Όσοι επικαλούνται το “δόγμα Πολάκη” για να μιλήσουν για πολιτικές διώξεις ή για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ας κάνουν προηγουμένως μία έρευνα για να διαπιστώσουν πως συλλογίζονται οι πολίτες, πως τοποθετούνται και πως αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις προφυλάκισης πολιτικών που έχουν κατηγορηθεί ή θα κατηγορηθούν για μίζες.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments