Πολιτική

Αυγενάκης για κυβέρνηση: “Είναι πολιτική συμμορία που πλέον καταρρέει σε κοινή θέα”

Αυγενάκης για κυβέρνηση: “Είναι πολιτική συμμορία που πλέον καταρρέει σε κοινή θέα”
Αυγενάκης για κυβέρνηση: Αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι είναι σοβαρή υπόθεση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για «πολιτική συμμορία που πλέον καταρρέει σε κοινή θέα», αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σε συνέντευξή του.

Κατηγορεί ειδικότερα, το Μέγαρο Μαξίμου ότι «έχει ήδη οργανώσει σχέδιο αποστασίας».

Στην ερώτηση για το τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, ο Λ. Αυγενάκης συστήνει υπομονή μέχρι την κατάθεσή τους στη Βουλή και προσθέτει:

«Παρόλ’ αυτά εάν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν βλέπω το λόγο να μη στηρίξουμε ορθές επιλογές (…) Τα επιδόματα, υπό προϋποθέσεις, είναι απαραίτητα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες στους πολίτες», ανέφερε μιλώντας στην “Real News”.

Στο κυβερνητικό σχέδιο της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο γραμματέας της ΝΔ στέλνει ένα διπλό μήνυμα: προς την Άγκυρα, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, και προς την ελληνική κυβέρνηση, «να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η εξωτερική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να ασκείται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Υποψηφιότητα-έκπληξη για την Περιφέρεια Κρήτης, υπόσχεται ο Λ. Αυγενάκης

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ της Μεσσαράς Ηρακλείου, θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Κρήτης, τον οποίο χαρακτήρισε όμως ως υποψηφιότητα-έκπληξη.

Επίσης, χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες εκλογές ως μάχη κατά του κομματικού κράτους, της απαξίωσης του κράτους δικαίου, μάχη για μια χώρα με θεσμούς που λειτουργούν σωστά με κέντρο τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τους όρους του “Κλεισθένη”, εάν και μόνο δεν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές. Σε περίπτωση, λοιπόν, που προηγηθούν οι εθνικές εκλογές ο νόμος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει.

Η ΝΔ θα καταργήσει το γονατογράφημα της Κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση», υποσχέθηκε ο κ. Αυγενάκης επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΝΔ πιστεύει στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος, λέει “όχι” στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους και θέλει την Αυτοδιοίκηση ως μοχλό ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments