Διεθνή

Παραιτήσεις Brexit: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός – Στενεύει ο κλοιός για Μέι

Παραιτήσεις Brexit: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός – Στενεύει ο κλοιός για Μέι
Συνεχόμενες είναι οι παραιτήσεις για το Brexit στην Βρετανία.

Παραιτήσεις Brexit: Παραιτήθηκε σήμερα ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, διαμαρτυρόμενος κατά της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να αναφερθεί, ότι νωρίτερα ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Μέι για Brexit: «Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες»

Η Τερέζα Μέι εξασφάλισε τελικά τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν αρκετές ώρες.

«Είχαμε μια παθιασμένη συζήτηση για το Brexit» τόνισε αρχικά. «Πιστεύω πως το έγγραφο της συμφωνίας ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Όταν βγάλεις τις λεπτομέρειες, η επιλογή είναι καθαρή. Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες. Η επιλογή ήταν αυτή η συμφωνία που θα μας δώσει πίσω τον έλεγχο, ή να πάμε πίσω στο μηδέν. Είναι δουλειά μου ως πρωθυπουργός να εξηγήσω τις αποφάσεις.

Πιστεύω πως ό, τι χρωστάω στη χώρα είναι να παίρνω αποφάσεις προς το εθνικό συμφέρον. Με όλη μου την καρδιά πιστεύω πως αυτή η απόφαση είναι προς το συμφέρον όλου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Στις 25 Νοεμβρίου έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Brexit

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ είπε το πρωί ότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι με το Brexit βγαίνουν χαμένες και οι δύο πλευρές, αλλά πρόσθεσε:

«Όσο κι αν θλίβομαι που σας βλέπω να φεύγετε, θα κάνω το παν για να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερο οδυνηρό αυτόν τον αποχαιρετισμό για εσάς και για εμάς». Επιβεβαιώσε δε ότι «αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο» θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 25 Νοεμβρίου για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το Brexit.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments