Διεθνή

Φωτιά Καλιφόρνια: Στους 73 οι νεκροί – Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι (pics&vids)

Φωτιά Καλιφόρνια: Στους 73 οι νεκροί – Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι (pics&vids)
Φωτιά Καλιφόρνια: Η φωτιά απανθράκωσε σχεδόν 10.000 κτίρια και 550.000 στρέμματα γης.

Στους 73 έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών, ενώ επιπλέον 1.011 άνθρωποι αγνούνται στην Καλιφόρνια, μετά την Camp Fire, την πλέον καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας.

Ο απολογισμός από τις αρχές της Κομητείας Μπιουτ γίνεται ολοένα και πιο δραματικός αποκαλύπτοντας την έκταση της τραγωδίας.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Κομητεία Μπιούτ αυξήθηκε σε 71, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας, ο Κόρι Χόνι. Ακόμη δύο άτομα άτομα έχασαν τη ζωή τους στα νότια της Καλιφόρνια από την «Woolsey Fire».

Σύμφωνα με τον σερίφη Χόνι, ο αριθμός των αγνοουμένων μετά την πυρκαγιά, που είναι η πιο πολύνεκρη στην ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, αυξήθηκε αλματωδώς και ξεπέρασε τους 1.000, πάντως μερικά από τα ονόματα μπορεί να έχουν καταχωριστεί δύο φορές.

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται. Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις» διευκρίνισε πάντως ο σερίφης της κομητείας.

Στην Καλιφόρνια ο Ντόναλντ Τραμπ

Στην Καλιφόρνια αναμένεται σήμερα να κάνει μια επίσκεψη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντηθεί με πυροπαθείς, έπειτα από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, η οποία ξέσπασε την 8η Νοεμβρίου.

Η γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, που απέχει πολύ από το να έχει τεθεί υπό έλεγχο — την Παρασκευή είχε ελεγχθεί κατά το 45%, κατά το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας — απανθράκωσε σχεδόν 10.000 σπίτια και άλλα κτίρια και 550.000 στρέμματα γης.

Στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, η λεγόμενη Woolsey Fire κατέκαψε πάνω από 400.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του γνωστού θέρετρου Μάλιμπού, όπου συχνάζουν διασημότητες, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ο απολογισμός των πυρκαγιών σε όλη την Πολιτεία έχει φθάσει, κατά συνέπεια, τους τουλάχιστον 74 από την περασμένη Πέμπτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments