Οικονομία

Κοινωνικό Μέρισμα: Δεν ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα – Δείτε πότε θα ανοίξει

Κοινωνικό Μέρισμα: Δεν ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα – Δείτε πότε θα ανοίξει
Κοινωνικό μέρισμα: Δεν θα ανοίξει τελικά αύριο η πλατφόρμα. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ για το πότε θα ανοίξει.

Κοινωνικό Μέρισμα: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και όχι αύριο Τρίτη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Τόνισε πως αύριο αναμένεται να ψηφιστεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Τάγαρης ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι δικαιούχοι εκτιμώνται σε 1,3 – 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, ήτοι περισσότεροι από 3 εκατ. πολίτες. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε πέρυσι, με «προσυμπληρωμένες» αιτήσεις στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr.

Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Το υπερπλεόνασμα των 885 εκατ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση για να διανείμει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ το οποίο πιθανότατα θα ανέλθει τελικά σε υψηλότερα επίπεδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments