Ελλάδα

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος: Ανακριτής – “Ο θάνατος οφείλεται και στα χτυπήματα των αστυνομικών”

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος: Ανακριτής – “Ο θάνατος οφείλεται και στα χτυπήματα των αστυνομικών”
"Καταπέλτης" ο ανακριτής για την υπόθεση στην οποία έχασε την ζωή του ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος: Στην ίδια θέση με τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη κατατάσσει ο ανακριτής τους 4 αστυνομικούς που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος ακινητοποιώντας τον 33χρονο, αποδίδοντας τους την ίδια κατηγορία, αυτή της σωματικής βλάβης.

Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Χαρακτηριστικά στα κατηγορητήρια φαίνεται να επισημαίνεται ότι: «συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προσβληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Πηγή φωτογραφίας: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος: Προθεσμία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου

Θυμίζουμε, ότι ότι οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του θανόντα.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έφυγε από την ζωή στις 21 του Σεπτέμβρη από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments