Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΟΑΕΔ προγράμματα: Παράσταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 άνεργων
ΟΑΕΔ προγράμματα: Παράσταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 άνεργων | Pagenews.gr
Pagenews Team

ΟΑΕΔ προγράμματα: Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων για το «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29», μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 12:00, έκανε  γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο http://www.oaed.gr/.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που θα εργαστούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο, η θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου, μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας. Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.040 ευρώ

β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ.

Ετικέτες: 
2018