Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση
Ζακ Κωστόπουλος: Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί να απολογηθούν για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

Να αναφερθεί, ότι οι αστυνομικοί είχαν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου.

Πηγή φωτογραφίας: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση.

Θυμίζουμε, ότι στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι έπληξαν το θύμα «με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Ο 33χρονος, Ζακ Κωστόπουλος

Συνεπεία των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στον θάνατο του ανωτέρω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments