Πολιτισμός

Κλιντ Ίστγουντ: Στους κινηματογράφους η νέα ταινία του, “Το Βαποράκι”

Κλιντ Ίστγουντ: Στους κινηματογράφους η νέα ταινία του, “Το Βαποράκι”
Κλιντ Ίστγουντ: Στα 89 του χρόνια, διατηρεί ακόμη τη λάμψη στη ματιά του και αποδεικνύει ότι μπορεί να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια περιπέτεια.

Κλιντ Ίστγουντ: Το νέο έτος μας καλωσορίζει με υπέροχες ταινίες.

Μία από αυτές είναι και “Το Βαποράκι” του σκηνοθέτη, Κλιντ Ίστγουντ.

Κλιντ Ίστγουντ: Η υπόθεση της νέας του ταινίας

«Το Βαποράκι» («The Mule»)

Δραματική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, με τους Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Άλισον Ίστγουντ, Μάικλ Πένια κ.ά..

Ο γέρο Κλιντ αν και πλησιάζει τα 90 δεν λέει να το βάλει κάτω.

Δέκα χρόνια μετά από το αριστουργηματικό «Gran Torino», μια από τις δυο τρεις καλύτερες ταινίες που γύρισε ο ίδιος, επιστρέφει με μία ακόμη καλή ταινία.

Και αυτό δεν είναι λίγο σε ένα άνυδρο από ιδέες και ταλέντο Χόλιγουντ, που μετρά πλέον τις πραγματικά καλές ταινίες στα δάχτυλα του ενός χεριού κάθε χρόνο.

Εδώ ο Ίστγουντ, ο οποίος πλέον δεν έχει να αποδείξει τίποτα, το γνωρίζει και προς τιμήν του δεν κυνηγά μία καταξίωση από το κινηματογραφικό κατεστημένο της Αμερικής, έχει πάρει την ιδέα του σεναρίου του από μία πραγματική ιστορία και πάνω σε αυτήν κτίζει το ισχυρό σχόλιό του για τα δύο πρόσωπα της χώρας του.

Αυτό που προβάλλεται και αναδεικνύεται από την καθεστηκυία τάξη, δηλαδή την Αμερική του πλούτου, της ισχύς, του μεγάλου, της ευκαιρίας, του ονείρου και εκείνη που μένει πίσω από τα λαμπερά σκηνικά, μια τεράστια παράγκα φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και διαίρεσης.

Ο Ίστγουντ, μαθητής του μεγάλου Σέρτζιο Λεόνε και του ικανότατου Ντον Σίγκελ, ακολουθεί τις δομές ενός γουέστερν, για να καταδείξει την κατάρρευση των ονείρων, σε μια Αμερική που δείχνει τουλάχιστον να έχει θολώσει από τη σκόνη της παρακμής.

Έχει έναν ήρωα που δεν δηλώνει αθώος, αλλά έτοιμος να κάνει ό,τι μπορεί για τη συγχώρεση, να πληρώσει για αυτά που αποδέχθηκε να γίνουν στη χώρα του, αλλά και αυτά που έκανε το κράτος του εκτός της ηπείρου του.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Ίστγουντ με το «μουλάρι» του κάνει αβάντα στον Τραμπ, αλλά τότε ουδείς θα μπορούσε να μιλήσει για τα στραβά και ανάποδα χωρίς να του βάλουν μια ταμπέλα βολική για να εξολοθρεύσουν τα επιχειρήματά του, τις ανησυχίες του, αλλά και τις εμπειρίες μιας ζωής.

Ο Κλιντ Ίστγουντ, στα 89 του χρόνια, διατηρεί ακόμη τη λάμψη στη ματιά του και αποδεικνύει ότι μπορεί να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια περιπέτεια.

Δίπλα του ο εκλεκτός του Μπράντλεϊ Κούπερ, ο στιβαρός Λόρενς Φίσμπερν, η έξοχη Ντάιαν Γουίστ, η κόρη του Άλισον Ίστγουντ και ο Μάικλ Πένια.

Ο 80χρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία -φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί.

Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών.

Τα πάει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης».

Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ).

Έτσι, παρόλο που τα οικονομικά του προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει, πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.

Κλιντ Ίστγουντ: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments