Οικονομία

Χειμερινές εκπτώσεις 2019: Όλα έτοιμα για την “πρεμιέρα” – Πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2019: Όλα έτοιμα για την “πρεμιέρα” – Πόσο θα διαρκέσουν
Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις 2019.

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνουν στις 14 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, οι χειμερινές εκπτώσεις θα λήξουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Αναλυτικότερα, κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Το ωράριο των καταστημάτων

Τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00΄ – 18:00΄ ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Ε.Σ.Α. προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε:

«Η μείωση των φορολογικών βαρών, ένα απλό σύστημα 120 δόσεων για όλους και για όλα τα χρέη και η επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της μικρομεσαίας τάξης μέσω της οριστικής λύσης των κόκκινων δανείων, είναι ζητήματα που η πολιτεία οφείλει να διευθετήσει σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments