Πολιτική

Τσίπρας – Καμμένος: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της συγκυβέρνησης – Όλες οι εξελίξεις και το παρασκήνιο

Τσίπρας – Καμμένος: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της συγκυβέρνησης –  Όλες οι εξελίξεις και το παρασκήνιο
Το πρωί της Κυριακής στις 10:30 η συνάντηση Τρίπρα - Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού. Πως φτάσαμε στο τέλος της συγκυβέρνησης, ποιες οι απαιτήσεις των δύο πλευρών για "βελούδινο διαζύγιο".

Η αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές αποφάσεις έχει ξεκινήσει καθώς, αύριο το πρωί της Κυριακής (13/01) στις 10:30 αναμένεται θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνομίλησαν και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, έπειτα από… πρόσκληση του Τσίπρα. Αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου.

Το μπαλάκι των τελικών αποφάσεων αναφορικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει το κυβερνητικό καραβάνι και την τελική λύση που θα δώσει στην εμπλοκή με τους ΑΝΕΛ, πλέον βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τους όρους για «βελούδινο» διαζύγιο που προσφέρει ο Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός διατηρεί ζωντανά όλα τα σενάρια με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να αποκλείσει κατάθεση πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει μέσω διαρροών πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας που έχει απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το αν ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει στην νέα του θέση και δεν θα επιχειρήσει νέα αναδίπλωση.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης και να δείξει ότι το κυβερνητικό καραβάνι έχει τις ψήφους για να προχωρήσει και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει δημοσίως από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ ρητή δήλωση περί στήριξης της κυβέρνησης και σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Οι δύο άνδρες μίλησαν πολλές φορές στο τηλέφωνο το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να προετοιμάσουν την συνάντησή τους και να ορίσουν επακριβώς το πλαίσιο του «διαζυγίου».

Ο Πάνος Καμμένος απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μη φανεί ότι παζαρεύουν θέσεις, αλλά ότι, αντίθετα, είναι ενωμένοι σε μια γραμμή, όπως την έχει χαράξει ο ίδιος. Ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να μην εντάξει βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αποδεκατιστεί το κόμμα του και συρθεί λαβωμένο στις εκλογές.

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.

Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Καμμένος μετά τη συνάντηση

Με μια λιτή ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος πρόκειται να παραθέσει αύριο Κυριακή (13.01.2019), αφού δει στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τι θα πει; Κανείς δεν ξέρει. Όλα θα εξαρτηθούν από το ραντεβού που θα έχει στις 10:30 με τον Αλέξη Τσίπρα.

“Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αύριο Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Attica)”, αναφέρει η ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments