Πολιτική

Έλενα Κουντουρά: Ο Καμμένος τη διέγραψε από τους ΑΝΕΛ

Έλενα Κουντουρά: Ο Καμμένος τη διέγραψε από τους ΑΝΕΛ
Μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι η Έλενα Κουντουρά διαγράφεται από τους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά απο τους ΑΝΕΛ. Ουσιαστικά, ήταν κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, αφού ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε προμηνύσει ότι όποιος από το κόμμα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα διαγραφεί.

Η υπουργός Τουρισμού είχε κάνει ξεκάθαρη την στάση της και με σημερινή δήλωσή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Έτσι, μετά τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος χθες (13/1/19) έβαλε ένα τέλος στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με την διέγραψε από το κόμμα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Καμμένος: «Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Περισσότερα