Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Αγωνία για τους “151” – Ο Δανέλλης κρίνει την επόμενη μέρα

Ψήφος εμπιστοσύνης: Αγωνία για τους “151” – Ο Δανέλλης κρίνει την επόμενη μέρα
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τον μαγικό αριθμό των "151" που θα τον κρατήσουν στην θέση του πρωθυπουργού. Αναλυτικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού που αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Την τελευταία σελίδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έβαλαν χθες (13/1/19) μέσα σε 45 λεπτά, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Έτσι, οι δρόμοι που ενώθηκαν το 2015, σήμερα εν έτει 2019 χωρίζονται οριστικά.

«Αν Ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση θα μετρηθούμε στη Βουλή» είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός. Με την σειρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε πράξη τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα. Αποχώρησε και κατέστησε σαφές ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι, αμέσως μετά το διαζύγιο στο Μαξίμου ξεκίνησαν τις προσθαφαιρέσεις προκειμένου να υπολογίσουν τους βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Αναλυτικότερα, εκτός από τους 145 σίγουρους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση χρειάζεται άλλα έξι άτομα προκειμένου να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Στις τάξεις των ΑΝΕΛ μετρούν ποιοι θα μείνουν πιστοί στον Πάνο Καμμένο. Διαφορετικά, όποιος κάνει το αντίθετο θα διαγράφεται, όπως είπε ο πρώην πλέον υπουργός Εθνικής Αμύνης. Στην ίδια κατάσταση φαίνεται πως είναι και το Ποτάμι, που από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης του… διαζυγίου ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Χαρτί και μολύβι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως αναφέραμε, τόνισε ότι θα πει “όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την Βουλή. Ωστόσο, Ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού έχει δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεπώς, εάν ισχύει μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο καταλαβαίνουμε ότι σχετίζεται άμεσα και με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ας πάρουμε χαρτί και μολύβι.  Η κυβέρνηση έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,  ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσουν και τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο λόγος για:

  • Την Έλενα Κουντουρά
  • Τον Βασίλη Κόκκαλη
  • Τον Θανάση Παπαχριστόπουλο
  • Τον Κώστα Ζουράρι

Αισίως λοιπόν, φτάνουμε τους 149, ενώ εάν συμπεριλάβουμε και την Κατερίνα Παπακώστα αριθμούμε 150. Έτσι, μας μένει μια ακόμη ψήφος με την οποία η κυβέρνηση θα πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Θα είναι αυτή από τον Σπύρο Δανέλλη;

Σημειώνουμε, ότι ο βουλευτής του Ποταμιού είναι από εκείνους που βρέθηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Κυριακής, για την εκδήλωση από πρόσωπα της κεντροαριστεράς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εάν λοιπόν ο κ. Δανέλλης πει “ναι” στην κυβέρνηση, τότε το Ποτάμι κινδυνεύει με διάλυση. Όπως και οι ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και διαγραφών.

Ωστόσο, στην περίπτωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Γιατί ο Πάνος Καμμένος θα διαγράψει, βάσει των λεγομένων του, την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, αλλά όχι τον Κώστα Ζουράρι (που προέρχεται από συνεργαζόμενο κόμμα) ή τον Θανάση Παπαχριστόπουλο (που έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του αφού ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών).

«Εγώ, ο Κώστας Ζουράρις (αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος αλλά προκύπτει από το κλίμα στην Κ.Ο.), η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης» είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του News 24/7 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Αντίθετα από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο Νίκος Μαυραγάννης (όπως και η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης) θα μείνουν πιστοί στην “κόκκινη” γραμμή του Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments