Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα στις αγορές με 5ετές ομόλογο μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Reuters: Η Ελλάδα στις αγορές με 5ετές ομόλογο μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Reuters: Η Αθήνα σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων με πενταετή κοινοπρακτική έκδοση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχεδιάζει ήδη η ελληνική κυβέρνηση όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε με ένα πενταετές ομόλογο, αλλά θέλουμε να έχει βγει από τη μέση η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε η πηγή από τον ΟΔΔΗΧ.

Η Ελλάδα αναμενόταν πέρυσι να προχωρήσει σε έκδοση δεκαετούς τίτλου αλλά αναγκάστηκε να αναβάλλει το σχεδιασμό λόγω της μεταβλητότητας στις αγορές που προέκυψε από την σύγκρουση της Ιταλίας με την ΕΕ.

Tο Reuters σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης, «περνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση της Συμφωνίας, απομακρύνοντας την προοπτική των πρόωρων εκλογών. Αυτό προκάλεσε ισχυρό ράλι των ελληνικών ομολόγων».

«Μπορείς να προχωρήσεις όταν υπάρχει πολιτική ηρεμία και βέβαια δεν υπάρχει αναταραχή στις αγορές», ανέφερε ακόμη η πηγή του Reuters.

Σημειώνεται ότι σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 4,18% και του πενταετούς στο 3,1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments