Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Απασφάλισε ο πρώην Υπουργός – Δείτε το οργισμένο tweet του

Πάνος Καμμένος: Απασφάλισε ο πρώην Υπουργός – Δείτε το οργισμένο tweet του
Ο Πάνος Καμμένος "ξαναχτυπά" μέσω twitter μετά τις εξελίξεις που τον φέρνουν... χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twiiter, στον απόηχο της έγκρισης από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο NATO αλλά και της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο προτείνει τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, σε περίπτωση αποχώρησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης, κάνει λόγο στην ανάρτησή του για «εθνική προδοσία της Μακεδονίας» από την κυβέρνηση των «αποστατών και των αχαρίστων».

Αναλυτικότερα, ο Πάνος Καμμένος στην ανάρτησή του γράφει:

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».

  • Η ανάρτηση:

Πάνος Καμμένος: Διαλύονται οι ΑΝΕΛ

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που απέστειλε στον Νίκο Βούτση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα η απάντηση είναι αρνητική».

Πρακτικά, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απορρίπτει τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με το οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μπορεί να διατηρήσει τα προνόμια της, έχοντας στη σύνθεσή της έναν βουλευτή που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. τον Αριστείδη Φωκά, από την Ένωση Κεντρώων).

Σήμερα, το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει έξι βουλευτές. Έτσι, αν ο Πάνος Καμμένος κάνει πράξη την «απειλή» του να διαγράψει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί αυτομάτως.

Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ διαλύονται κοινοβουλευτικά αν διαγραφεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς, που θα αποτελεί πια τον πέμπτο βουλευτή του κόμματος του Πάνου Καμμένου είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και όχι με τους ΑΝΕΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments