Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση για τη δημιουργία «πράσινων σημείων»

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση  για τη δημιουργία «πράσινων σημείων»
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: "Πράσινα Σημεία" στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Δέκα εκατομμύρια ευρώ διατίθενται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους δήμους, προκειμένου να δημιουργήσουν «Πράσινα Σημεία», δηλαδή οριοθετημένους και διαμορφωμένους χώρους, με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, στους οποίους θα μπορούν οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση για τη δημιουργία «πράσινων σημείων»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη οι προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και να προωθηθούν οι πολιτικές για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή των σχετικών προτάσεων.

Στους χώρους αυτούς θα υπάρχουν χωριστά σημεία γα την απόθεση διαφορετικών υλικών όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή για χρησιμοποιούμενα αντικείμενα και εξοπλισμό, όπως ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αντικείμενα. Στη συνέχεια, τα υλικά αυτά θα προωθούνται είτε για ανακύκλωση είτε για επαναχρησιμοποίηση.

Τη σχετική πρόσκληση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επισήμανε ότι δίνεται στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα απόβλητα με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

«Τα “Πράσινα Σημεία” ενισχύουν τα οικονομικά των δήμων, μειώνουν τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι πολίτες, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Υπενθυμίζω ότι κάθε δήμος υποχρεούται να λειτουργεί ένα εγκεκριμένο “Πράσινο Σημείο”» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments