Πολιτική

Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής: Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Καμμένος με διαγραφή ή παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής: Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Καμμένος με διαγραφή ή παραίτηση Παπαχριστόπουλου
Η Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής ολοκληρώθηκε και έκανε δεκτή την απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής που κρίνει το μέλλον των ΑΝΕΛ, αφήνοντας τον Πάνο Καμμένο χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής ολοκληρώθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για τους όρους υπό τους οποίους σχηματίζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όταν λοιπόν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι ΑΝΕΛ θα πάψουν να αποτελούν Κ.Ο..

Καμμένος: Θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο αφού μιλήσω στη Βουλή

Την απόφασή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αφού πρώτα όμως μιλήσει στην Βουλή, ανακοίνωσε το πρωί ο Πάνος Καμμένος.

Κι αυτό όπως εξηγεί για να μπορέσει να μιλήσει πρώτα ως αρχηγός της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αφού διαγράφοντας τον κ. Παπαχριστόπουλο αναπόφευκτα διαλύει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….

Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», έγραψε στο Twitter του.

Πάνος Καμμένος: Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ

Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι για να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές που εκλέχθηκαν με το συγκεκριμένο κόμμα, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, μία δήλωση του προέδρου της Βουλής ήρθε να προκαλέσει νέα δεδομένα.

Το ίδιο και ο Αριστείδης Φωκάς, που στον ΣΚΑΙ είπε ότι «πάντα υπάρχει και η έκπληξη. Μπορεί κάποιος βουλευτής, τον κ. Καμμένο (τον Δημήτρη), τον κ. Νικολόπουλο (σ.σ. ο τρίτος είναι ο Λαζαρίδης), τελευταία στιγμή ίσως έρθουν πίσω στην ομάδα».

Πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση.

Βούτσης: Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα

Μιλώντας την Πέμπτη με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Παρασκευή θα είναι μία ημέρα εξελίξεων σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία ολόκληρη μέρα για να θεραπεύσουμε κάποια πράγματα πριν έλθει η διάλυση».

«Είχα μιλήσει για ευρύτερες συναινέσεις, αλλά βρήκα αντιδράσεις, τώρα θα λάβω σοβαρά υπόψη την γνωμοδότηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τα σενάρια

Κατόπιν της δήλωσης – χρησμού του Νίκου Βούτση, ωστόσο, έχουν αρχίσει να διακινούνται σενάρια σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ ακόμη και χωρίς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ένα από τα ενδεχόμενα είναι η επιστροφή κάποιου ή κάποιων από τους βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να παραιτηθεί πρόωρα και να «επιστρέψει» την έδρα του στους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος, δεδομένου ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Πάτρας.

Ένα ακόμα σενάριο λέει πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να μην παραιτηθεί τελικά και όλα να παραμείνουν όπως είναι σήμερα…

Κάτι πάντως που δε συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments