Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη ανάρτηση για την κακοκαιρία από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτη ανάρτηση για την κακοκαιρία από τον Σάκη Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Πρόβλεψη από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 13/2/19.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε δύο χάρτες, που δείχνουν τα σημεία στα οποία θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Στην πρώτη ανάρτηση φαίνονται οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Δείτε την πρώτη ανάρτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Φίλες και φίλοι!

Δείτε τις περιοχές όπου οι βροχές αναμένεται να σημειωθούν δυνατές βροχές σε συνδυασμό με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης! Στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας-νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και το βράδυ της κεντροανατολικής Πελοποννήσου και χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200-400 μέτρα) …Λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές όπου ο χάρτης μωβίζει..

Στην δεύτερη ανάρτηση υποδεικνύονται οι περιοχές που θα σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι.

Δείτε την δεύτερη ανάρτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση για να δείτε αν η περιοχή σας ή η διαδρομή σας ενδέχεται να επηρεαστεί απο σφοδρούς ανέμους! !

Για καλό και για κακό λοιπόν στις περιοχές με τις αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί:

  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
  • Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!
Περισσότερα