Διεθνή

Τουρκικές προκλήσεις: Χάρτης εμφανίζει Θράκη, Κύπρο και νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία

Τουρκικές προκλήσεις: Χάρτης εμφανίζει Θράκη, Κύπρο και νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία
Οι τουρκικές προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο.

Νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου από την τουρκική χώρα, αφού στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας έχει κάνει την εμφάνισή του ένας χάρτης ο οποίος παρουσιάζει ελληνικές περιοχές ως… τουρκικές.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ταμπέλα με το χάρτη υπάρχει σε πάρκο της προαναφερθείσας περιοχής και φέρει την επίσημη σφραγίδα του δήμου του Εμιρντά (Emirdağ) και τοποθετήθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής, Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, ο οποίος είναι στέλεχος του MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης).

Στην ταμπέλα που «βλέπει» στον δρόμο, η Τουρκία εμφανίζεται να περιλαμβάνει τη Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου, εδάφη της Συρίας και του βορείου Ιράκ.

Να σημειωθεί, ότι πάρκο πήρε το όνομά του από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον Τούρκο εθνικιστή πολιτικό που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, ενώ συμμετείχε και το 1960 ενεργά στο στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αντνάν Μεντερές.

Επίσης, αναφέρεται πως οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την ίδια την ιστοσελίδα του Δήμου Emirdag.

Όπως μετέδωσε ο Μανόλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ τις εικόνες του χάρτη τράβηξε Τούρκος πολίτης ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και θέλησε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από emirdag.bel.tr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments