Καιρός

“Χιόνη”: Ποια ήταν στη μυθολογία

“Χιόνη”: Ποια ήταν στη μυθολογία
Γνωρίζουμε πως η "Χιόνη" έχει έρθει με "άγριες διαθέσεις", ποια ήταν όμως η θέση της στη μυθολογία;

«Χιόνη» βαφτίστηκε από το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η νέα κακοκαιρία.

Το όνομα Χιόνη απαντάται στην ελληνική μυθολογία σε τέσσερις περιπτώσεις.

  1. Ήταν κόρη του θεού Νείλου και της Ωκεανίδας Καλλιρρόης. Ζούσε στους αγρούς, έπεσε θύμα κακοποίησης από έναν γεωργό και τελικά μεταμορφώθηκε από τον Ερμή σε νεφέλη χιονιού (εξ ου και το χιόνι) το οποίο όταν πέφτει στη γη καταστρέφει τα σπαρτά. Προφανώς ήταν ένας τρόπος για να εκδικηθεί τον θύτη της.
  2. Ήταν κόρη του Βορέου και της Ωρειθυίας  που ήταν κόρη του βασιλιά των Αθηνών, Ερεχθέα. Γέννησε το παιδί του Ποσειδώνα,  το οποίο ονόμασε Εύμολπο αλλά επειδή φοβόταν μην το πάθει ο πατέρας της το πέταξε στη θάλασσα. Ο Ποσειδώνας όμως το έσωσε.
  3. Ήταν κόρη του Αρκτούρου και την άρπαξε ο Βορέας. Μαζί απέκτησαν τρεις γιους οι οποίοι  έγιναν ιερείς του θεού Απόλλωνα στη χώρα των Υπερβορέων.
  4. Τέλος στις «Μεταμορφώσεις» του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα, κόρη του Δαιδαλίωνα. Το ίδιο βράδυ κοιμήθηκε με δύο θεούς, τον Απόλλωνα και τον Ερμή. Με τον πρώτο απέκτησε το Φιλάμμωνα, ο οποίος έγινε βασιλιάς και μουσικός στη Φωκίδα και με τον Ερμή τον Αυτόλυκο, ο οποίος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει ό,τι έκλεβε. Υπερήφανη που είχε κάνει δύο θεούς να την ερωτευθούν η Χιόνη άρχισε να καυχιέται για τα κάλλη της και να υποστηρίζει πως είναι η ομορφότερη από τη θεά Άρτεμη. Η τελευταία απάντησε σκοτώνοντας την με τα βέλη της.

“Χιόνη”: Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 14/02/2019 – Σε ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χωρά σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές.

Τα φαινόμενα απόγευμα τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση απόγευμα αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments